Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi utolsó értékelés az évben!!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1438
Mi a kalcium neutronszáma?
Minek a neutronszáma a 7?
Minek a protonszáma a 8?
Minek az elektronszáma a 10?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Mi a kalcium neutronszáma? (Ca)
tömegszám - rendszám = 40 - 20 = 20

Minek a neutronszáma a 7?
nitrogén (N)
tömegszám - rendszám = 14 - 7 = 7

Minek a protonszáma a 8?
aminek a rendszáma 8, oxigén (O)

Minek az elektronszáma a 10?
atom esetén elektronszám = protonszám = rendszám (mert az atom kifelé semleges töltésű részecske)
neon (Ne)
2