Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

HELP ME PLS

Főoldal » Középiskola » Matematika
407
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
a,
a²+b²=c²
4624+2601=85²
c=85 cm

b,
7,5²+18²=c²
c=19,5 cm

c,
6,5²+b²=6²
b=Mivel ez mínusz lenne így nincs ilyen megoldás

d,
6²+b²=6,5²
b=2,5 cm

2. feladat
24²+25²=x²
x=34,655 cm az ismeretlen oldal
0