Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
436
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
6.
hasznos*100/befektetett=hatásfok

hasznos=28000 kJ (amennyi munkát ténylegesen végzett)
befektetett=80000 kJ (amit összesen elhasznált)

hatásfok=28000 kJ * 100 / 80000 kJ = 35 %
(A számokból is látszik: amit végzett, az a kisebb. Amit összesen elhasznált az a nagyobb szám.)

7.
hasznos*100/befektetett=hatásfok

hasznos=8814300 kJ (amennyi munkát ténylegesen végzett)
befektetett=26710000 kJ (amit összesen elhasznált)

hatásfok=8814300 kJ * 100 / 26710000 kJ = 33 %
2