Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS FONTOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
402
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A massza térfogata:
átmérő: 9,6 cm
sugár: 4,8 cm

V=(4/3)*r³*π = (4/3)*4,8³*π = 463 cm³

Egy fasírtgolyó térfogata (nyammm... )
átmérő: 3 cm
sugár: 1,5 cm

V=(4/3)*r³*π = (4/3)*1,5³*π = 14,13 cm³

A fasírtgolyók száma:
összes térfogat osztva egy golyó térfogatával:
463 cm³ / 14,13 cm³ = 32,77 darab (a 0,77-ből nem lesz 3 centis goló).
32 darab.
2