Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS FONTOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Két kicsi gömb térfogata:

Vkicsi= 2 * (4/3)π*r³ =(4/3)π* 2* 3³ =(4/3)π* 2* 27 =(4/3)π* 54 cm³

A nagy gömb térfogata:
Vnagy= (4/3)π*R³ =(4/3)π* 8³ =(4/3)π* 512 cm³

Összegyúrva: (4/3)π* 512 +(4/3)π* 54 = (4/3)π* 566 cm³

A nagy gömb sugara:
³ 566  = 8,27 cm


2