Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyökvonás,hatvány

Főoldal » Középiskola » Matematika
860
2 feladat lenne:
Elso:  8-2*(gyok 7)  + 8+2*(gyok7)   a negyzeten
Masodik:  3  * 3. gyok alatt 9 *  27  <- a minusz elson (csak a gyok7) OSZTVa 3. gyok alatt 81-el
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, gyök, hatvány
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
(√(8-2√7) + √(8+2√7))²

Alkalmazzuk a két tag összegének a négyzete azonosságot, azaz az (a+b)²
Ez alapján:
= 8-2√7 + 2*(√(8-2√7)*√(8+2√7)) +8+2√7
= 16 + 2*√(8-2√7)*(8+2√7))
= 16 + 2*√(64-28)
= 16 + 2*√36
= 16 + 2*6
= 16 + 12
=28

b) esetleg lefényképezni? Úgy. Érthetőbb. :)
Módosítva: 9 éve
1

a)-t újraterveztem.
b) így van leírva?
1

b) remélem jól értettem.
Hatványozással könnyebb szerintem.
1