Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet írás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
443
A zsebpénzem kettő harmadából füzetet vettem, majd a maradék 600 forintból tollat. Mennyi zsebpénzem volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Zsebpénzem van: x forint
Füzetet: (2/3)x
Tollat: 600
Összesen
(2/3)x+600=x
600=(1/3)x
x=1800 forint zsebpénzem volt
1