Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni? Elakadtam

Főoldal » Középiskola » Matematika
848
Egy 1 m átmérőjű, kör alakú lemezből a lehető legnagyobb szabályos háromszöget vágjuk ki. Mekkora a hulladék összterülete az egyes esetekben? Hány százaléka ez a körlemez területének?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
R= 3 ·a/3 ebből a=3R/ 3 
T= 3 ·a²/4=( 3 /4)·(3²·R²/3=3· 3 ·R²/4=0,32 m²
A kör területe
T₁=R²π=0,5²π=0,785 m²
A hulladék területe:
T₁-T=0,785-0,32=0,465 m²
Ez a kör területének a 46,5/0,785=59,2 %-a

0