Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
459
S. O. S valaki segítsen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

5
az utolsó sorban a teljesítmény 220V·1A=220W
ebből az utolsó sor primer feszültségét már ki lehet számolni:
220W=Usz·4A
Usz=55V
a második sorban a szekunder feszültség=60W/0,8A=75V
A többi adatot az alábbi képlettel tudnád kiszámítani:
Np/Nsz=Up/Usz
helyettesítsd be az adatokat, és könnyen ki lehet az ismeretlen adatot számolni!
Próbáld meg! Dolgozat írásakor még jól fog jönni, ha most begyakorlod!
0

első sor: Usz=20V
Isz=2A
1

2. sor
Usz=75V
Nsz=300 menet
1

3. sor
Isz 6A
Np=1200 menet
1

utolsó sor
Np=600 menet
Up=55V
Teljesítmény 220W (mindkettő)
1