Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika ismétlő feladatok 05.25-28.

Főoldal » Középiskola » Matematika
454
Ezekben kellene segítség, minden képről három feladatot kellene megoldani. NAGYON KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!

Első: https://zsozsoegynig.ga/l78lf.png

Második: https://zsozsoegynig.ga/z63qe.png

Harmadik: https://zsozsoegynig.ga/yfd4m.png
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.kép:
1. feladat: 7!=5040 féleképpen állnak sorba a törpek.
3. feladat: 4·4·3·2·1=96 féle 5 jegyű szám.
4. feladat: 0 darab, mert a számjegyek összege 10 és az nem osztható 3-mal.

2. kép:
1. feladat: 5×4×3=60 fele dobogós sorrend
2. feladat: 5×5=25 féle kétgombócos fagyi lehet
3. feladat: 6×6×6×6=1296 db négyjegyű szám

3. Kep:
1. feladat: n×(n-3)/2 db átló
2. feladat: (n alatt k)=n!/[k!×(n-k)!]
6. feladat: egy n elemű halmaznak 2ⁿ db részhalmaza van
1