Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
568
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
képlet
kalcium-oxid CaO
magnézium-klorid MgCl₂
nátrium-szulfid Na₂S
alumínium-jodid AlI₃
kálium-fluorid KF

ionarány
kalcium-oxid 1 : 1
magnézium-klorid 1 : 2
nátrium-szulfid 2 : 1
alumínium-jodid 1 : 3
kálium-fluorid 1 : 1

1 mol tömege
kalcium-oxid 40+16=56g
magnézium-klorid 24+71=95g
nátrium-szulfid 46+32=78g
alumínium-jodid 27+3*127=408g
kálium-fluorid 39+19=58g
3