Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene matek S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
390
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
B3
a,
3,6x-2,5=4,8x+1,1
-2,5=1,2x+1,1
-3,6=1,2x
x=-3

b,
3-4,2x≤x+13,4
-4,2x≤x+10,4
-5,2x≥10,4
x≤-2

c,
x+2,25=2,25-x
2x+2,25=2,25
2x=0
x=0

d,
2x-4,6=-4,6+2x
2x=2x
x=x
Minden szám igaz erre az egyenlőtlenségre

e,
3,1-2,3x≥0,7x+0,1
3,1≥3x+0,1
3≥3x
1≥x

f,
0,5x+0,5x=x-2
x=x-2
0=-2
Mivel ez nem egyenlő, ezért nincs megoldása az egyenletnek






0