Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tétel alkalmazása a feladat megoldásában.

Főoldal » Középiskola » Matematika
322
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szabályos háromszög:
(a/2)²+m²=a²
m= 3 ·a/2
T=a·m/2=a²· 3 /4

Derékszögű egyenlő szárú háromszög:
a²+a²=c²
c= 2 ·a
0