Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tétel alkalmazása a feladat megoldásában.

Főoldal » Középiskola » Matematika
419
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
b= 48 m ( a hosszabbik befogó)
a = ? (a rövidebb befogó, vissza séta útja)
c= 50 m (átfogó)

c²=a²+b²
a² = c²-b²= 50²-48²=196
a= 196  = 14 m-t kell visszasétálni.
2