Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tétel alkalmazása a feladat megoldásában.

Főoldal » Középiskola » Matematika
349
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
átfogó: c=2001 m / 2 = 1000,5 m
hosszabbik befogó: b=1000 m
a=?

c²=a²+b²
a²=c²-b²=1000,5² - 1000² = 1000,25
a=31,6 m
Igen, át tud menni egy felnőtt.
2