Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tétel alkalmazása a feladat megoldásában.

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
átfogó: c= 58/2=29 cm
egyik befogó: b (középpont és húr távolsága)
a: húr/2= 42/2 = 21 cm


c²=a²+b²
b²=c²-a² = 29²-21²=400
b=20 cm a kör középpontjának és a húrnak a távolsága.
(A távolság a lehető legrövidebb szakasz, ami a kör középpontjából a húrra bocsátott merőleges szakasz hossza. Ez felezi a húrt.)
2