Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tétel alkalmazása a feladat megoldásában.

Főoldal » Középiskola » Matematika
404
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyik befogó: 3x
Másik befogó: 4x
Átfogó 20 cm
(3x)²+(4x)²=20²
9x²+16x²=400
25x²=400
x²16
x=4 cm
Így befogói: 3×4=12 cm és 4×4=16 cm
0