Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek nagyon sűrős!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
720
2. Feldobunk 5 érmét egyszerre, egy 1 forintost, egy 2 forintost, egy 5 forintost, egy forin- tost és egy 20 forintost. a) Játsszuk le az 5 érme dobását 50-szer, a dobások elott tippeljük meg, hánysaor dobunk fejet. Jegyezzük le a fejek számát, és art is, hogy hányszor volt helyes tippünk. Mekkora a fejek számának gyakorisága, relatív gyakorisága? b) Mi a valószínásége, hogy az 5 érmével pontosan 3 fejet dobunk? c) Mi a valószínűsége, hogy legalább 3 fejet kapunk? d) Hogyan változnak az előző kérdésekre adott válaszok, ha egy kísérlet során egy érmét 5-ször egymás után feldobunk? 3. Jégkorongmérkózésen a finn esapat kapusa 0,85 valószínisénoel kivid aa läha
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#SOS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Valószínűség

Binomiális elpsoszlás
mindegy, hogy milyen érméket dobunk
mindegy, hogy egyszerre, vagy egymás után
n = 5
p(siker) = 1/2 egyetlen kísérlet esetén
X= fejek száma az 5-ből
lásd fv tábla:
P(X=3) = (1/2) haramdikon szor (1/2) másodikon szor (5 alatt a 3)= 0,3125

P( X min 3 ) = P(X=3)+P(X=4)+P(X=5)= 0,5

P(X=3) = 0,3125 fent
P(X=4) = (1/2) negyediken szor (1/2) elsn szor ( 5 alatt a 4)
P(X=5) = (1/2) ötödiken szor (1/2) nulladikon szor ( 5 alatt a 5)


Kísérlet
50 szer fel kell dobni az érmét....

gyakorisághoz kell egy táblázat
második oszlop-hányszor volt
harmadik oszlop-ez elosztva az összessel

egy fej-------------11-------------------11/50
két fej--------------10-------------------10/50
három fej---------stb
négy fej--------stb
öt fej------------stb

jobb oldali számok a gyakoriságok
legszélső jobboldalon a relatív gyakoriság
0