Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsen valaki!

Főoldal » Középiskola » Matematika
478
Határozd meg az ábrán látható körcikk körívének hosszát és területét! A kör sugara 5 cm.
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Talán csak kéne egy kicsit gyakorolni és időt szánni rá, ha már lesz rá mód....

középponti szög a teljes szög 1/8-a

a teljes kör kerületéből ennyied részt kell venni
ker = 2 szer r szer pi = 2 szer 5 ször 3,14 =31,4

31,4 nek a 1/ 8 = 3,93

a területnek is a nyolcadát kell venni

ter = r négyzet szer pi= 5 négyzete szer 3,14 =78,5
ennek 1/ ( része = 78,5 / 8 = 9,81
0