Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a tomege..

Főoldal » Általános iskola » Matematika
840
Egy d=24cm atmeroju dinnye 2 cm vastag hejanak,ha "ro"=1,1g/cm3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
tömeg = térfogat * sűrűség

Térfogat (tételezzük fel, hogy gömb alakú a dinnye):
V = 4πr3 / 3
V = 4π123 / 3
V = 7238,23cm3

tömeg = térfogat * sűrűség
tömeg = 7238,23cm3 * 1,1g/cm3
tömeg = 7962,05g = 7,96 kg
Módosítva: 9 éve
1