Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
382
Segítsetek a kémia dolgozatban légyszíves!
Nagyon sürgős lenne!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1

⇑→ 2 e- →↓
2 Mg + O₂ = 2 MgO

oxidálódik: magnézium, redukálódik: oxigén
oxidálószer: oxigén, redukálószer: magnézium

ionkötés

név:---------------------------összegképlet, 1 mol tömege
nitrogénmolekula ----------- N₂----------- 2*14=28 g
szénmonoxid molekula ------ CO----------- 12+16=28 g
ammónia molekula ---------- NH₃----------- 14+3=17 g
3