Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kemia

Főoldal » Középiskola » Kémia
1323
Hány dm3 standard állapotú szén-dioxid-gáz keletkezik 67,1g szacharóz tökéletes égésekor? (1 mol= azaz 44g CO2 térfogata 24,5dm3)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
C₁₂H₂₂O₁₁ + 12 O₂ = 12 CO₂ + 11 H₂O

1 MOL SZACHARÓZ TÖMEGE: 12*12+22+11*16=342 g

342 g szacharóz tökéletes égésekor 12 mol (12*24,5 dm³) szén-dioxid-gáz keletkezik
1 g szacharóz tökéletes égésekor 12*24,5/342 dm³ szén-dioxid-gáz keletkezik
67,1 g szacharóz tökéletes égésekor 67,1* 12 * 24,5 / 342 dm³ = 57,68 dm³ standard állapotú szén-dioxid-gáz keletkezik.
2