Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gúla felszíne

Főoldal » Általános iskola » Matematika
840
A 2 cm élhosszúságú szabályos tetraéder minden élét 25%-kal növeljük. Hány százalékkal nő a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
TK.174/3
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A felszín 56,25%-kal nőtt.

Az éle 25%-kal nőtt, azaz a keletkező gúla éle: a' = 1,25a
A keletkező gúla felszíne A' = A*1,252 =1,5625*A
Vagyis 56,25%-kal nőtt
1