Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légysz valaki irja le a megoldást

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1126
Mennyit fordul egy 60 cm átméröjű kerék egy 120 m-es úton?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek sürgös
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A kerék kerülete:
d*π = 0,6 m *3,14 = 1,884 m

120 m / 1,884 m = 63,7 fordulatot.
3