Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
585
1,Határozd meg a kocka testátlójának hosszát ha élei:4cm, 10dm,12cl
2,Számold ki a négyzetet átlóját, ha az élei:3,4,5,6
3,Milyen magas az a háztető, amelynek, szarufái 6 méteresek, a ház szélessége 10 méter
4,Számold ki a derékszögű háromszögek hiányzó oldalainak hosszát
1,a= 18,b= 24, c=?
2,a=22 cm b=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. A kocka testátlója:  3 ·a ahol a a kocka éle. Ide beírod az a helyére a 4cm, 10dm,12cl számokat. (bár az utolsó nem lehet centiliter, valamit elírtál)
2. Négyzet átlója:  2 ·a, ahol a a négyzet oldala Ide beírod az a helyére a 3,4,5,6 számokat.
3. m²+5²=6² amiből m= 11  méter a tető magassága
4. a= 18,b= 24, 18²+24²=c² amiből c=30

a=22 cm b=? Innen hiányzik egy adat.
0