Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszíves! Nagyon sürgős matek doga

Főoldal » Középiskola » Matematika
684
Egy kör AB átmérője és AC húrja 42° szöget zár be egymással. Mekkora a BC húr
hossza, ha a kör sugara 3,6 cm?

Melyik az a legkisebb természetes szám, amelynek a számjegyek összege és szorzata
egyaránt 14?

Egy 50 m hosszú vonat 250 m hosszú hídon 15 s alatt robog át. Mennyi ideig tart míg
ugyanezzel a sebességgel áthalad egy álló megfigyelő előtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
A BC húr hossza legyen x
Az ABC háromszög derékszögű (Thalesz tétel), az átfogója 2r=7,2 cm
sin42=x/7,2
x=4,82 cm
0

3)
A vonat 300 métert tesz meg, amíg átér a hídon, sebessége
v=300/15=20 m/s
Álló megfigyelő előtti áthaladáshoz csak a vonat hosszúságának megfelelő utat kell megtennie a vonatnak, így
t=s/v=50/20=2,5 s
0

2)
14=2·7
Mivel csak két tényezőre bontható a 14, a többi számjegynek 1-nek kell lenni
2+7=9
tehát 5 db egyest kell írni a 2-es és hetes elé, hogy a számjegyek összege is 14 legyen
1111127
0