Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszíves! Nagyon sürgős

Főoldal » Középiskola » Matematika
466
Egy a hegesszögre tga=5 12

#!. Határozza meg a sina pontos értékét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sürgős, sos, dolgozat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
tg (alfa)= sin(alfa) / cos(alfa)=5/12
sin(alfa)=5/12 · cos(alfa)

sin²(alfa) +cos²(alfa)=1
{5/12 · cos(alfa)}²+cos²(alfa)=1
25/144·cos²(alfa)+cos²(alfa)=1
169/144·cos²(alfa)=1
cos²(alfa)=144/169
cos(alfa)=12/13
sin(alfa)=5/12·12/13=5/13
0

Ez most 512 vagy 5/12
-1