Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sokszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Egy szabályos sokszögnek a belső szögei 171°-osak. Hány átlója van a sokszögnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
((n-2)×180)/n=171 fok
180n-360=171n
-360=-9n
n=40 oldalú
És átlója ((40×(40-3)/2)=740 átlója van
0