Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.o.s.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
546
A Duna Menti Erőműben működő gázturbina percenként 26 710 000 kJ energiát használ fel. A gázturbina által termelt hasznos energia percenként 8 814 300 kJ. Mekkora a hatásfoka a gázturbinának?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
-1

ΔE hasznos=8814300 kJ
ΔE összes=26710000 kJ
------------------------------
(éta) η=?
η= ΔE hasznos : ΔE összes= 8814300 kJ : 26710000 kJ= 0,33= 33%
A gázturbina hatásfoka 33%.
0