Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok mára kellene köszönöm!<3

Főoldal » Általános iskola » Fizika
471
csatoltam képet köszi újra <3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
7. osztály, Sűrűség
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

3
Szia!
Az egyenlő térfogatú testek közül annak nagyobb a sűrűsége, amelyiknek nagyobb a tömege.
Az egyenlő tömegű testek közül annak nagyobb a sűrűsége, amelyiknek kisebb a térfogata.
Mennyiség | Jele | Mértékegysége (SI) | További mértékegységek
tömeg | m | kg | g,dkg, t
térfogat | V | m3 | cm3,dm3
sűrűség | ρ | kg/m3 | g/cm3, kg/dm3

Azonos anyagú testek sűrűségét kiszámíthatjuk a tömeg és a térfogat segítségével:
Sűrűség= Tömeg/Térfogat Képlettel: m/V




A Sűrűség megmutatja, hogy az egységnyi térfogatú anyagnak mekkora a tömege

1kg/m3=0,001 kg/dm3=0,001 g/cm3 1 g/cm3= 1 kg/dm3 = 1000 kg/m3

Az utolsó feladatról tudnál küldeni még egy képet? És akkor azt is elküldöm. Ha tudtam segíteni, akkor légyszíves jelöld a válaszomat megoldásnak. Előre is köszi!
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam a táblázatot!
Ha valamit nem tudsz elolvasni, szólj!
Amelyik négyzetet besatíroztam pirossal, oda ezt írd: ≈0,000176305
Remélem tudtam segíteni. Ha igen, akkor a válaszomat jelöld megoldásnak! Előre is köszi.
0