Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.o.s.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
370
A cserépkályhában egy lap alatt a szén eltüzelése révén nyer hőmennyiség 120000 kJ. A cserépkályha eközben 96000 kJ-lal növeli a környezet termikus energiáját. Mekkora a cserépkályha hatásfoka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!
ΔE hasznos=96000 kJ
ΔE összes=120000 kJ
----------------------------
(éta) η=?
η=ΔE hasznos : ΔE összes= 96000 kJ : 120000 kJ= 0,8=80%

A cserépkályha hatásfoka 80%.
(Az osztást tört vonallal elválasztva írd le!)
0