Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika,kérem valaki segítsen

Főoldal » Középiskola » Fizika
384
Függőlegesen fellövünk 8m/s kezdősebességel egy 50 kg tömegű ágyúgolyót?
Mekkora a kezdeti mozgási energiája?
milyen magasra emekkedik?
Mekkora lessz a helyzeti energiája a csúcsponton?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Em=1/2·m·v²=0,5·50·8²=1600J
h=v²/2·g=64/20=3,2m
Eh=m·g·h=50·10·3,2=1600J
0