Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.o.s.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
727
A gáztűzhelyen 12,6 kJ-lal nő a leves termikus energiája. Közben a gáz elégetése révén 24 kJ hőmennyiség keletkezik. Mekkora a hatásfoka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!
ΔE hasznos=12,6 kJ
ΔE összes= 24 kJ
--------------------------
(éta) η=?
η=ΔE hasznos : ΔE összes= 12,6 kJ : 24 kJ= 0,525= 52,5%

A hatásfok 52,5%.
(Az osztást tört vonallal elválasztva írd le!)
0