Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia képletek

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1632
Valaki segít megoldani az alábbi egyenleteket? Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
dolgozat
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Plusz vas-oxidot oldunk kénsavban. Ennek sem tudom az egyenletét
0

Szia!

A reakciók:
4Fe+3O2=2Fe2O3
2Al+3O2=2Al2O3
2Ca+O2=2CaO
Ca(OH)2+2HCl=CaCl2+2H2O

Mivel kétféle vas-oxid létezik (meg még néhány kevert is), ezért két egyenletet írok fel.

Vas(II)-oxiddal:
FeO+H2SO4=FeSO4+H2O


Vas(III)-oxiddal:
Fe2O3+3H2SO4=Fe2(SO4)3+3H2O

0