Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
548
Az autó önindító motorja ékszíjjal forgatja meg a benzinmotort. A felhasznált 35000 kJ energiából 34300 kJ a hasznos munka. mekkora a szíjmeghajtás hatásfoka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Szia!
0,98 azaz 98% a hatásfoka.
Ha esetleg a számítást is szeretnéd hogy leírjam, akkor írj és küldöm azt is.
0

Itt a számítás is:
ΔE hasznos=34300 kJ
ΔE összes=35000 kJ
------------------------
η=ΔE hasznos : ΔE összes= 34300 kJ : 35000 kJ= 0,98 = 98°%

A hatásfok 98%.
(az osztást majd törtként írd le)
0