Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szavó Penész

Főoldal » Általános iskola » Kémia
345
A tisztítószer címkéjén az olvasható, hogy 100 g tisztítószer 4,5 g nátrium-hipokloritot tartalmaz. Hány tömegszázalékos nátrium-hipokloritra ez az tisztítószer, ha tudjuk, hogy 500 milliliteres kiszerelésekben kerül forgalomba, és a folyadék sűrűsége 1,1 g/ml?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
500 ml tömege:

m=ró*V = 1,1 g/ml * 500 ml = 550 g

Ha 100 g tisztítószer 4,5 g nátrium-hipokloritot tartalmaz, akkor
1 g tisztítószer 4,5/100 g nátrium-hipokloritot tartalmaz,
550 g tisztítószer 550 * 4,5/100 = 24,75 g nátrium-hipokloritot tartalmaz
2