Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
753
Adott két halmaz:
A={kétjegyű pozitív,3-mal osztható számok}
B={10-nél nagyobb, de 30-nál nem nagyobb pozitív egész számok}
Határozza meg az A∩B halmaz elemét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Azokat a számokat kell megadni, amelyek az A tulajdonságokkal is és a B tulajdonságokkal is bírnak egyszerre, azaz kétjegyűek, pozitívak, 3-mal oszthatóak, 10-nél nagyobbak, de 30-nál nem nagyobbak.
A∩B={12;15;18;21;24;27;30}
0