Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Házi feladat!Egyenlettel szeretném a megoldást !Köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
440
Három szám összege 717!A második háromszor nagyobb mint az első,és 10-zel kisebb a harmadiknál!Melyik ez a három szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. szám: x
2. szám: 3x
3. szám: 3x+10
Összesen
7x+10=717
7x=707
x=101
Így az 1. szám 101, 2. szám 303. és a 3. szám 313
0