Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Házi feladat!Egyenlettel szeretném a megoldást !Köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
334
Anninak 7-szer annyi bélyege van mint Panninak!Ha Anni ad Panninak 18 bélyeget,akkor azonos számu bélyegük lesz!Hány bélyegük van egyenként a gyerekeknek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Anni bélyege:
7*x

Panni bélyege:
x

7*x-18 = x+18
7*x=x+36
6*x=36
x=6 db van Panninak
7*6=42 db van Anninak
2