Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Házi feladat!Egyenlettel szeretném a megoldást !Köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
3 szám összege 717!A második 3-szor nagyobb mint az első,és 10-zel kisebb mint a harmadik!Határozzuk meg a számokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. szám: x
2. szám: 3x
3. szám: 3x+10
Összesen:
5x+10=717
5x=707
x=141,4
Így az 1. szám 141,4 a 2. szám 424,2 és a 3. szám 434,2
0