Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Házi feladat!Egyenlettel szeretném a megoldást !Köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Ferinek 7-szer több bélyege van mint Sanyinak!Ha Feri 18 bályeget adna Sanyinak egyenlő számu bélyegük lenne!Hány bélyegük vannak a gyerekeknek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Sanyi: x
Feri: 7x
7x-18=x+18
6x-18=18
6x=36
x=6
Így Sanyinak 6, és Ferinek 42 bélyege van
0