Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Házi feladat!Egyenlettel szeretném a megoldást !Köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
Egy anya ötször idősebb a lányánál!Két évvel ezelőtt hatszor volt idősebb mint a lánya!Hány éves az anya és hány éves a lánya?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Most lánya: x
Most anya: 5x
Két évvel ezelőtt:
Lánya: x-2
Anya: 5x-2
És így
(x-2)×6=5x-2
6x-12=5x-2
x-12=-2
x=10
Így a lánya 10 éves és az anya 50 éves
0