Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Házi feladat!Egyenlettel szeretném a megoldást !Köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
451
Három év múlva az apa életkora hatszorosa lesz a fia életkorának!23 év múlva az apa életkora kétszerese lesz a fia korának!Hány éves az apaMHát a fiú?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
apa életkora most: x év
3 év múlva: x+3 év

fiú életkora: y év

Három év múlva az apa életkora hatszorosa lesz a fia életkorának:
6* (y+3) = x+3

23 év múlva az apa életkora kétszerese lesz a fia korának:
x+23 = 2*(y+23)

I. 6*y +18 = x+3 → x = 6*y +18 - 3

II. x+23 = 2*y + 46
6*y+15 + 23 = 2*y +46
6*y + 38 = 2*y + 46
4*y = 8
y=2 éves a fiú ma

x=6*y +15 = 6*2+15 = 12+15 = 27 éves az apa ma.
3