Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet megoldás segítsége,levezetessel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
338
5•x=4
3•x-6=2•x+1
10•x+3=8•x+9
2•x-6=x+1
10•x=8•x+9
Ellenőrzést is szeretnek,köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5x=4 /:5
x=0,8
Ellenőrzés
5×0,8=4

3x-6=2x+1 /-2x
x-6=1 /+6
x=7
Ellenőrzés:
Bal oldal: 15
Jobb oldal: 15

10x+3=8x+9 /-3
10x=8x+6 /-8x
2x=6 /:2
x=3
Ellenőrzés:
Bal oldal: 33
Jobb oldal: 33

2x-6=x+1 /-x
x-6=1 /+6
x=7
Ell.
B. o: 8
J, o: 8

10x=8x+9 /-8x
2x=9 /:2
x=4,5
Ell
B. o: 45
J. o: 45




0