Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9-es matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
942
Egy háromszög két szögének aránya 5:7. A háromszög harmadik szöge 1/18 egyenesszöggel nagyobb az elsőnél. Mekkorák a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. szög: 5x
2. szög: 7x
3. szög: 5x+10 fok
Összesen:
17x+10 fok=180 fok
17x=170 fok
x=10 fok
Így belső szögei: 50 fok, 70 fok, és 60 fok
0