Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat megoldas

Főoldal » Általános iskola » Matematika
351
Szeretnek segítséget kérni az egyenletes feladatokhoz.

Készíts rajzot az egyenletekről.meg is kell oldani.
15•x+6=9•x+12
10•x+4=6•x+8

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
15x+6=9x+12 /-9x
6x+6=12 /-6
6x=6 /:6
x=1
Ellenőrzés:
Bal oldal:21
Jobb oldal: 21

10x+4=6x+8 /-6x
4x+4=8 /-4
4x=4 /:4
x=1
Ellenőrzés:
Bal oldal:14
Jobb oldal: 14
Légyszi így akkor fogadd el megoldásnak
Módosítva: 6 éve
0