Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
755
számítsa ki az alábbi kifejezés értékét, ha a= 1,48 b= -3,17
a²+b²-(a-b)² / 2ab
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Az a²+b²-(a-b)² nincs zárójelben véletlenül, és úgy elosztva 2ab-vel?
0

Csatoltam képet.
0

Ha esetleg így néz ki:
a²+b²-(a-b)²/2ab

Akkor
= a²+b²-(a-b)²/2ab
= a²+b²-(a²-2ab+b²)/2ab
= a²+b²-a²+2ab-b²)/2ab
= 2ab/2ab
= 1

S nem is kellett a helyettesítési értékkel számolni. :)
Módosítva: 9 éve
0