Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnatok segiteni ?matek doga es 11.20ig kell leadnom

Főoldal » Középiskola » Matematika
1503
1.) Végezze el az alábbi műveleteket!
a.) a*(b+3)-b*(a+2)
b.) (x-2y) 2
c.) (2-3x)*(2+3x)
4.) Oldja meg az alábbi egyenletrendszert!
2x+3y = 8
x-2y = -10
-------------
Egy pásztor legelteti a nyáját amelyben tehenek, juhok és kecskék voltak. A nyáj felét
a tehenek teszik ki, a juhok a nyáj harmadát és 25 kecskével van kevesebb, mint juh.
Hány állatot legeltet a pásztor mindegyikből külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
a, ab+3a-ab-2b=3a-2b
b, 2x-4y
c, 4-9x²
2. feladat
2x+3y=8
x-2y=-10
A 2. egyenletet megszorozzuk 2-vel
2x-4y=-20
És az 1. egyenletből kivonjuk a 2.-at
7y=28
y=4, és x=-2
3. feladat
A nyáj összesen legyen x
tehén: x/2
juhok: x/3
kecske: x/3-25
x/2+x/3+x/3-25=x
Összesen:
3x+2x+2x-150=6x
7x-150=6x
-150=-x
x=150
Így tehén 75, juh 50 és kecske 25 van






0