Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki kérem segítene?

Főoldal » Középiskola » Fizika
309
Egy 10 kg tömegű kocsi 10 N nagyságú állandó erővel húzunk 2 m hosszú úton ?
Mekkora a nehézségi erő?
súrlódási erő?
húzóerő?
tartóerő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egy 10 kg tömegű kocsi 10 N nagyságú állandó erővel húzunk 2 m hosszú úton ?

Mekkora a nehézségi erő? Fnehézségi=m*g = 10 kg * 10 m/s² = 100 N
súrlódási erő? Fhúzó = 10 N = Fsúrlódási
húzóerő? Fhúzó = 10 N
tartóerő? Ftartó erő = Fnehézségi= 100 N
2