Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
925
egy 36 fős társaságból elment a lányok fele. így a társaság az 5 6 részére csökkent.
a: hányan maradtak a társaságban?
b: hány fiú van a társaságban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Feltételezem, az 5/6 részére csökkent.
36·5/6=30, tehát 30-an maradtak a társaságban.
36-30=6-an mentek el, tehát a lányok fele az 6 lány, vagyis összesen 12 lány van. 36-12=24, tehát 24 fiú van.
0